Receptas: Migdoliniai sausainiai Macarons

Receptas


Prancūzų tautiniai sausainiai „MACARONS“ – šių dienų tendencija!

Pagaminkite savuosius „Macarons“, suteikdami savo mėgstamas spalvas ir skonius. Rinkitės skirtingus įdarus, gražinkite ir puoškite pagal savo fantaziją ir norus.

Pagrindinė receptūra:

1000 g „Macarons“ mišinys
180–200 g Vanduo

Paruošimas:
• Maišykite mišinį su vandeniu apie 4 minutes vidutiniu greičiu.

• Išspauskite ant kepimo skardos apskritus rutuliukus (apie 5 g ).

• Prieš kepant palaikykite 30 minučių kepimo skardoje.

Kepimo instrukcija:
• Kepkite 150 °C rotacinėje krosnyje apie 18–19 minučių ( įjungta minimalaus rėžimo oro cirkuliacija).

• Kepkite 155 °C padinėje krosnyje apie 18 minučių.

• Kepkite 130 °C konvekcinėje krosnyje (parduotuvinės tipo krosnyje) apie 14–15 minučių.

Atkreipiame dėmesį, kad:
iš 1200 g tešlos pagaminsite 240 sausainių „Macaron“ puselių, o tai yra 120 „Macarons“ sausainių. Viena iškepta sausainių puselė sveria apie 4,5 g.

Nuspalvinkime „Macarons“
Paruoštą „Macaron“ tešlą galite nuspalvinti maistiniais dažais ar dažančiais maisto ekstraktais (pavyzdžiui, raudonuoju burokėliu ). Dozavimas priklauso nuo pasirenkamų maistinių dažų ir norimos spalvos.
Kada įdėti dažus? –  Įberkite dažus į vandenį ir sumaišykite su „Macarons“mišiniu.

Įdaro receptūra su „Bianka“ ar „Bianka Soft“
1000 g „Bianka“ ar „Bianka Soft“
1000 g Sviestas (minkštas)
500 g Vanduo, šaltas

Paruošimas:

  • Išplakite Bianka/Bianka Soft su sviestu.
  • Palaipsniui supilkite vandenį.
  • Plakite apie 10 minučių.

Įdaro receptūra su „Schokobella“
1000 g „Schokobella/Schokobella White“
500 g Sviestas

  • Išplakite iki purumo.