Grūdų duona

Receptas


Brinkintas  mišinys 

Kiekis, kg
1.00      Parūgštinti rugių grūdai SAFTCORN
1.00      Vanduo (šiltas)

Grūdai užpilami vandeniu  ir paliekami  2 val.

Receptūra:
Kiekis, kg
2.00      Brinkintas mišinys
2.00      Ruginiai pasijoti miltai

1.00       Saulėgrąžos

1.00      Kvietiniai miltai
0.08      Presuotos kepimo mielės
0.08      Druska
0.24      Cukrus
0.10      Sausas raugas RAUGA
0.12      Skystas salyklo ekstraktas  SPALVĖ
2.00      Vanduo

Paruošimas:
Tešlos minkymas 7 min. lėtai, 2 min. greitai
Tešlos temperatūra 28-29°C
Tešlos fermentacija 30-60 min.
Tešlos svoris 1.2 kg
Kildinimas 70 min.
Kepimo temperatūra 240°C duoti garų, kepimas 190°C.
Kepimo laikas 60 min.